сряда, 23 октомври 2013 г.

МРАМОРЕН КЕКС С ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ:

мазнина - 170 г размекнато масло
захар - 2 ч.ч.
яйца - 4 броя
брашно - 3 ч.ч. пресято
бакпулвер - 2 и 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
прясно мляко - 1 ч.ч.
шоколад - 30 г черен
ванилия - 1 ч.л. течена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме захарта и маслото, добавяме яйцата, които са предварително добре разбити в отделен съд. Разбъркваме добре и смесваме бакпулвера и солта с брашното. 
Започваме да добавяме към сместа като редуваме малко брашно, малко мляко, разбърквайки непрекъснато. Отделяме 1/3 от тази смес и към нея добавяме предварително разтопения шоколад. Към другата смес добавяме ванилията. 
В предварително намаслена и набрашнена форма за кекс сипваме с голяма лъжица от бялата смес, лъжица от шоколадовата и редуваме до изчерпване.
Мраморният кекс се пече в предварително загрята фурна на около 180 градуса за приблизително 50-60 минути. Оставяме настрани да се охлади за около час и обръщаме в поднос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар