четвъртък, 17 октомври 2013 г.

ЦАРСКА ТРУШИЯ

Заливка за 5 кг. зеленчуци

* мл.к. = млечна кофичка от кисело мляко

1/2 мл.к. сол
2 мл.к. оцет
2 мл.к. захар
4 мл.к. вода
1 с.л. натриев бензоат


Начин на приготвяне

Обикновено аз използвам цветно зеле, обикновено зеле, моркови, камби, зелени домати и кервиз. В следното съотношение
1,5кг. цветно зеле
1кг.обикновено зеке
1/2 кг. моркови
1кг. камби
1кг. зелени домати

Нарязвам всичко в една голяма тенджера и просто изсипвам отгоре последователно
солта, захарта, оцета и водата. БЕЗ БЪРКАНЕ. Просто ги изсипвате слагате капака и 24 часа
не пипате.
Когато минат 24 часа отваряте тенджерата и разбърквате без натискане зеленчуците, за да се омешат. После ги присипвате в бидонче само зеленчука без сок. В оставащия в тенджерата сок добавяте и натриевия бензоат. Оставяте да се разтвори хубаво и заливате зеленчуците в бидончето чак тогава.
След още 1 ден е трушията е готова за консумиране.

Миналата зима правих три пъти по 10кг. и не ни стигна. Трушията става разкошна!
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар