сряда, 16 октомври 2013 г.

МАРИНОВАНИ КАМБИ /без заваряване/

Продукти за марината за 3кг. камби / чушки


0,375л. вода

0,375л. оцет
0,250кг. захар
0,075кг. сол
0,075л. олио
1/2 с.л. мед

Продукти за марината за 12кг. камби/ чушки


1,5л. вода

1,5л. оцет
1 кг. захар
0,300кг. сол
0,300 л. олио
2 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  Изчиствате претеглените камби и/ или чушки от семето и ги нарязвате на резени. 
Слагате в дълбока тенджера продуктите за маринатата и заварявате. В заврялата марината потапяте нарязните камби за около 1 мин. , колкото да си променят цвета. Вадите ги с решатачна лъжица и ги оставяте да изстинат.
   В маринатата добавяте зърна черен пипер, зърна бахар, 3 -4 листа дафинов лист и оставяте да поври още малко около 10 мин. Махате от котлона и оставяте да изстине. 
Когато и камбите и маринатата са изстинали прибавяте към маринатата 1 с.л. натриев бензоат и оставяте да се разтвори хубаво. Камбите / чушките сипвате в буркани като отгоре поставяте едно листо кервиз. Заливате с маринатата и затваряте БЕЗ ЗАВАРЯВАНЕ!

Рецептата е изпробвана и е прекрасно мезе за зимните вечери :)
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар